Görüyorsunuz ki şu hayatta öğrencilik hiç bitmiyor. Şimdide burada 2. görevimizde hem öğrenciliğimize devam ediyoruz hem de yeni başlayan arkadaşlara öğretici bir içerik olması niyetiyle gönderimizi hazırlıyoruz.
Sıkıcı bir görev yazısı olmasın bir karikatür geldi aklıma sizlerle de paylaşayım. Şu görevler bitsin sonra rahatım ohh..
kaynak
Güldük eğlendik şimdi konumuza dönelim. Şuandan itibaren ciddiyetle görevimize devam ediyoruz çünkü mesele çok önemli. Oluşturacağımız güvenlik zafiyetleri geri dönüşü olmayan sıkıntılara sebep olabilir.
Steemit'teki tüm anahtarlarınızı aldınız mı?
Steemit e kaydolurken aldığımız ana parolamız ile cüzdanımıza gidip keys&permissions sekmesinden tüm anahtarlarımızı alıyoruz. Aldık mı? Evet, aldık.
Bu temel işlevlerin ve kısıtlamaların her birini biliyor musunuz?
Elimizde farklı farklı anahtarlar var şimdi hangi anahtar ne işe yarıyor biraz ondan bahsedelim. Kısa ve öz bilgi vermek gerekirse;
Posting Key : Steemit'e giriş yapmak için, başka kullanıcıların gönderilerini beğenmek için, yorumlamak ve oy atmak için bu anahtarı kullanacağız.
Active Key : Finansal işlemlerle ilgili olaylarda örneğin steem/sbd transferlerinde veya markette steem/sbd trade işlemlerinde veya SP güçlendirme veya azaltma gibi değişiklikler için kullanılır.
Owner Key : Çok nadir durumlarda kullanılan, güvenlik ihlallerinde, diğer şifrelerimizi değiştirme amacıyla kullanacağımız sahiplik anahtarımızdır.
Memo Key : Hesaplar arası para aktarımı yaparken önündeki # ile beraber, şifreleme ve şifre çözme işlemlerinde kullanılır.
Artık hangi anahtarın ne işe yaradığını da öğrendiğimize göre, bir sonraki sorumuza geçebiliriz.
Ana parolanızı nasıl tutmayı planlıyorsunuz?
Kullanışlılık açısından bilgisayarda çevrim içi olarak tutsakta, olası bir mavi ekran alma ihitimaline karşı mutlaka fiziksel olarak kağıt kalemle, bir not defterinde tutmak en iyisi olacaktır.
Cüzdanınızdaki Steem'i başka bir steem kullanıcı hesabına nasıl aktaracağınızı biliyor musunuz?
Güvenlik ve parasal işlemler için yine cüzdanımıza gidiyoruz.
Sağda steem bakiyemize tıkladığımızda açılan sekmeden transfer'i seçiyoruz.
Hesap ismini ve göndereceğimiz miktarı yazdıktan sonra işlem onayı için aktive anahtarımızı girip işlemimizi sonlandırıyoruz.
STEEM'inizi nasıl güçlendireceğinizi biliyor musunuz? ( Power Up İşlemi )
Yine cüzdanımıza gidiyoruz.
Sağda steem bakiyemize tıkladığımızda açılan sekmeden power up'ı seçiyoruz.
Miktarını belirledikten sonra işlemi onaylıyoruz. Bu arada Gelişmiş ayardan bir başka kullanıcıya da Steem Power güçlendirmesi yapabiliyoruz.
Steem Up güçlendirmesinin yanısıra Steem Down azaltması da yapabilmekteyiz fakat bu süreç 4 ödeme periyodu yani yaklaşık bir ay sürmektedir. Sonrasında Steem olarak hesap bakiyemize geçecektir.
Bu şekilde Steem Güçlendirmeyide öğrenmiş olduk...